Boek Met Vertrouwen : Wijziging en annulering
Heropening van de camping op 3 april 2023.
Camping Airotel dans le Pays Basque
Biarritz Biarritz
Reserveren

Camping Biarritz frankrijk

Camping Biarritz

”J’ai pour moi les vents, les astres et la mer” (Ik heb voor mij de winden, de sterren en de zee).
Dit is de spreuk van Biarritz, de oude haven van walvisvissers die in de loop van de eeuwen een belangrijke en internationaal bekende badplaats is geworden.
Vanaf de XVIIIe eeuw kreeg de stad een bijzondere uitstraling als gevolg van de weldaden die gebrekkige mensen ondervonden door te baden in de golven van de Côte des Fous (die nu Grande Plage heet).
Tussen 1876 en 1906 is het aantal inwoners van Biarritz verdrievoudigd. De bezoeken van koninklijke families van Europa heeft de architectuur van de stad gewijzigd met onder andere de bouw van de Villa Eugénie, vernield door een brand in 1903 en opnieuw opgebouwd tot het huidige Hôtel du Palais.


Te bezoeken

Chapelle Impériale : de keizerin wilde deze kapel laten bouwen in het park van Villa Eugénie.
De kapel werd gebouwd in 1864 door een leerling van Viollet-le-Duc, Emile Boeswillwald, in een Romaans-Byzantijnse en Spaans-Moorse stijl, een kenmerk van de artistieke tendensen van het Tweede Keizerrijk. De kapel is bijzonder mooi met zijn uitzonderlijke polychromie, zijn azulejos op de buitenmuren, zijn antiek meubilair.

Het gebouw werd op de lijst van historische monumenten geplaatst in 1981 en werd een jaar later eigendom van de stad Biarritz.

Sindsdien worden er uitsluitend herdenkingsmissen gehouden, 4 keer per jaar, voor de dood van de keizer in januari, voor de prins-erfgenaam in juni, voor de keizerin in juli en voor Notre Dame de la Guadalupe in december.

Musée de la Mer : dit is een van de eerste gebouwen in deze stijl in Frankrijk; in de loop van de jaren werden innovaties uitgevoerd, met in het bijzonder een renovatie die het mogelijk heeft gemaakt de originele architectuur te bewaren en het gebouw uit te rusten met moderne voorzieningen voor aquariofilie en museologie.
Een bezoek aan het museum is een werkelijk avontuur.
Ter plaatse kunt u kiezen tussen verschillende thematische rondleidingen, bijvoorbeeld het zeeleven, waarbij u het aquarium kunt ontdekken.
Op de 1e verdieping bevinden zich de afdrukken en skeletten van walvissen. Op de 2e verdieping ziet u zeehonden onder water en krijgt u informatie over de zeeroofdieren.
Op het dakterras kunt u het spel van de zeehonden bewonderen en de afdeling ornithologie bezoeken.

De vissershaven :
onmogelijk om Biarritz te bezoeken zonder door dit prachtige haventje te wandelen.
Dicht bij het stadscentrum en zeer goed bereikbaar te voet.
Het haventje werd gebouwd in 1870, nadat de werken voor de Port du Refuge werden stopgezet, met de rest van de donatie van de keizer.
Pittoreske en kleurrijke plek, met ambachtelijke winkels, bistro’s en restaurants.

Rocher de la Vierge : een indrukwekkende rots die Napoleon III wilde gebruiken als ankerpunt voor de dijk Port du Refuge die hij wilde aanleggen.
Deze rots werd ook met het land verbonden door een houten brug (momenteel een loopbrug dankzij Eifel) en er werd een tunnel geboord voor de aanvoer van steenblokken voor de bouw van de dijk.
Deze rots dankt zijn naam aan het standbeeld van de Maagd Maria dat in 1865 op de top werd geplaatst. Rond de rots zijn spots aangebracht, zodat u ´s avonds kunt kijken naar de beroemde onstuimige golven van de stad met de oceaan op de achtergrond.


>> Toeristische Dienst van Biarritz tourisme.biarritz.fr/

> Waar we staan <
Camping Itsas mendi

Quartier Acotz
115 chemin Duhartia
64500 SAINT JEAN DE LUZ
Nouvelle Aquitaine - France

Tél: +33 (0)5 59 26 56 50
E-mail: contact@itsas-mendi.com