Uw reservering voor 2023 met een gerust hart: Wijziging en annulering van uw verblijf
Heropening van de camping op 3 april 2023.
Camping Airotel dans le Pays Basque
Détendez-vous dans notre piscine
Venez découvrir le Pays Basque
Offrez-vous un instant de détente
Reserveren

Ontdek ook : La Rhune, Villa Arnaga...

Om te bezoeken
De grotten van Sare


tonen u de unieke geologie van een eerder droge grot, een prehistorische woning en de oorsprong en de mythologie van de Baskische bevolking volgens de antropoloog José-Miguel de Barandiaran.

>> www.grottesdesare.fr

Atelier du Chocolat


neemt u mee voor de verovering van de cacaoteelt, u ziet het atelier waar chocolade wordt gemaakt en kunt er chocolade proeven...

>> www.atelierduchocolat.fr

Ecomusée Basque Jean-Vier


onthult u niet alleen de unieke charme van linnenweverijen en het Baskische linnen, maar ook de Baskische geest, in decoratie, sfeer, geluiden, licht en smaken.

>> www.jean-vier.com

Musée de la Mer


Naast de Rocher de la Vierge in een prachtig monument in Art Déco kunt u een live spektakel meemaken waarbij een vijftigtal aquariums en enkele duizenden soorten worden getoond.
Het bad van de zeehonden met onderwaterzicht of de grot van de haaien voor een onverwachte neus-aan-neus ontmoeting met de haaien.

>> www.museedelamer.com

Tradities
De Baskische taal


Het rurale karakter van Baskenland en de kerk heeft bijgedragen aan het behoud van de Baskische taal.
Deze taal is zeer oud, functioneert in omgekeerde zin (van rechts naar links) en heeft geen voorzetsels want de letters, suffixen, worden aan de woorden aangehecht.


Ikurriña – De vlag van Baskenland


De rode achtergrond stelt het volk voor, het kruis van Saint-André, in dezelfde kleur als de eik van Guernica, symboliseert de wet die regeert over het volk.
Een wit kruis op het groene kruis en op een rode achtergrond herinnert eraan dat de wet van God op alles voorrang heeft.

De ikurriña werd ontworpen in 1894.

Lauburu – Het Baskische kruis

Lauburu, de naam van het Baskische kruis, betekent: vier hoofden. Het is een zonneteken.

De baret

De baret is afkomstig uit Béarn. Ze verscheen voor het eerst in de XVe eeuw en wordt gemaakt door de herders

Makila


De makila, een symbolisch voorwerp van Baskenland, is een korte stok geschikt om te stappen in de bergen, maar een verschrikkelijke punt van staal verborgen in de steel maakt van de stok een verdedigingswapen.


De grote spelen van de Baskische kracht


Sinds eeuwen dagen de jonge Basken van verschillende boerderijen elkaar uit. Een traditie die veranderd is in competitie.

Er zijn acht disciplines geïnspireerd op activiteiten op de boerderij.


Pelote

Er bestaan talrijke varianten; er wordt gespeeld met de blote hand, met een chistera van leer of wilgentwijg, een pala (racket van massief hout) of met touw.
Sinds april 1997 is het bij decreet toegestaan om weddenschappen te organiseren en te wedden op de teams van het Baskische jeu de pelote, zowel in Spanje als in de Verenigde Staten.


Gastronomie
Baskische taart

Dit beroemde gebak is afkomstig uit Cambo.

Ham van Bayonne


Deze ham is afkomstig van de familietraditie van pèle-porc, het gezouten en gedroogde vlees dat werd bereid voor de magere jaren.
De naam ”van Bayonne” ontstond door de verkoop die gebeurde vanaf deze haven.


Macarons


Ten minste twee huizen wedijveren met elkaar voor de reputatie van de beste macarons van het land. Ze wedijveren op een heerlijke en zachte wijze, over de verhoudingen van het stijfgeklopte eiwit en de amandelcrème.


Marmitako

Marmitako is een traditioneel gerecht van de Baskische vissers, die dit gerecht vroeger aan boord van hun boten bereidden wanneer ze naar de open zee vertrokken op tonijnvangst.

De Spaanse peper van Espelette

Dit is een plaatselijke variant van de pikante Spaanse peper.

Ardi-gasna, schapenkaas


Deze kaas wordt traditioneel gegeten met de kersenjam van Itxassou of, zoals in de Spaanse ciderfabrieken, met vruchtengelatine van kweeperen.
> Waar we staan <
Camping Itsas mendi

Quartier Acotz
115 chemin Duhartia
64500 SAINT JEAN DE LUZ
Nouvelle Aquitaine - France

Tél: +33 (0)5 59 26 56 50
E-mail: contact@itsas-mendi.com