Uw reservering voor 2023 met een gerust hart: Wijziging en annulering van uw verblijf
Heropening van de camping op 3 april 2023.
Camping Airotel dans le Pays Basque
Spanje
Reserveren

Spanje

San Sabastián

Mooi, elegant, uitmuntend, sierlijk, landsheerlijk. Zo kan men San Sebastián omschrijven, een stad met toegang tot de zee en door velen beschouwd als de toeristische hoofdstad van Baskenland.
De stad heeft een van de mooiste baaien ter wereld, La Concha, en drie stadsstranden (La Concha, Zurriola en Ondarreta).
De stad San Sebastián wordt ook omringd door bergen en uitzichttorens (Igeldo, Urgull, Ulia en la Isla de Santa Clara) en doorkruist door de rivier Urumea.

Het stadscentrum, met typische monumenten zoals Théâtre Victoria Eugenia, Hôtel María Cristina, Hôtel de Ville en de kathedraal Buen Pastor, heeft in de loop van de jaren zijn romantische uitstraling bewaard.
Het is niet voor niets dat San Sebastián zeer vaak werd bezocht door de Europese aristocratie tijdens de Belle Époque.
De oude monumenten leven perfect samen met creaties van nieuwe en moderne architectuur, zoals het congresgebouw Kursaal, ontworpen door Rafael Moneo of de beroemde Peigne du Vent van Chillida, een beeld dat zeer sterk verbonden is met San Sebastián.
De oude stad, die het hart van de stad vormt, verenigt talrijke symbolische monumenten (zoals de basiliek Santa María del Coro) en is de ideale plek om kennis te maken met de indrukwekkende gastronomie en de heerlijke 'pintxos'. Vergeet niet dat deze stad de meeste Michelin-sterren per vierkante meter heeft.
Op de traditionele markten vindt u de beste grondstoffen van de streek.

In de loop van de eeuwen zijn de bewoners van San Sebastián trouw gebleven aan hun zeer populaire tradities zoals de optocht van de tamboers, de Tamborrada, de markt van Santo Tomás en de Régates de Trainières.

San Sebastián is een kosmopolitische stad, die wordt gekenmerkt door zijn magische elegantie en zijn interactie met de zee.
>> Toeristische Dienst van San Sebastián www.sansebastianturismo.com

Fontarrabie

Deze stad domineert de monding van de Bidassoa, ligt op een strategisch grenspunt en is gebouwd als een versterkte stad met stadsmuren, middeleeuwse huizen en het zeer sobere en imposante kasteel Charles Quint dat het Parador National is geworden.

Tapas bars: in de hoofdstraat van Fontarrabie ziet u aan het einde van de dag, op het uur van de paseo, netjes geklede gezinnen af en aan gaan of plaatsnemen op de terrassen van tapas bars.
>> Toeristische Dienst van Fontarrabie tourisme.euskadi.net/fr/

Hondarribia

>> Toeristische Dienst van Hondarribia tourisme.euskadi.net/fr/

> Waar we staan <
Camping Itsas mendi

Quartier Acotz
115 chemin Duhartia
64500 SAINT JEAN DE LUZ
Nouvelle Aquitaine - France

Tél: +33 (0)5 59 26 56 50
E-mail: contact@itsas-mendi.com